Події

Ігор Мустеца у Румунії взяв участь у навчальному заході для обміну передовим д…

Ігор Мустеца у Румунії взяв участь у навчальному заході для обміну передовим досвідом ЄС у сфері контролю розповсюдження вогнепальної зброї

????Заступник Генерального прокурора Ігор Мустеца та начальник Департаменту нагляду за додержанням законів Національною поліцією України та органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю, Офісу Генпрокурора Олег Пелепюк взяли участь у навчальному заході для обміну передовим досвідом ЄС у сфері контролю розповсюдження вогнепальної зброї.
Захід організований Консультативною місією ЄС в Україні у співпраці з румунською поліцією та проходить з 13 по 16 листопада 2023 року у Бухаресті.

????В ході візиту Ігор Мустеца провів зустрічі з Генпрокурором Румунії Алексом Флоріном Флорентою, керівництвом Генеральної інспекції румунської поліції, представниками КМЄС в Україні.

????Під час зустрічей обговорили створення та функціонування координаційного центру з питань вогнепальної зброї, обміну балістичною інформацією та криміналістичними даними, пов’язаними з вогнепальною зброєю.

????Заступник Генпрокурора висловив щиру вдячність румунському народу за постійну підтримку, надану українським громадянам.

????Ми непохитні у прагненні досягти наших головних цілей – забезпечити відповідальність російського режиму і, водночас, не дивлячись на військовий стан, продовжувати реформи та зміцнювати верховенство права в Україні.

????Питання відповідальності не можна відкладати до завершення війни. І ця відповідальність не буде повною, поки вище керівництво кремлівського режиму не отримає покарання за всі скоєні злочини, – констатував Ігор Мустеца.

????Заступник Генпрокурора подякував за приєднання Румунії до Спільної слідчої групи для розслідування міжнародних злочинів рф, вчинених на території України.

????Учасники зустрічей відзначили позитивну практику роботи правоохоронних органів України та Румунії в низці інших Спільних слідчих груп, зокрема ефективну діяльність в рамках Спільної слідчої групи, утвореної з метою розслідування комп’ютерних шахрайств на території України, Румунії та Італії. 

Back to top button