Події

Ідентифіковано найманця з бригади головної російської військової розвідки, як…

Ідентифіковано найманця з бригади головної російської військової розвідки, який катував українських патріотів у Балаклії на Харківщині

????За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури найманцю ПВК «Редут» заочно повідомлено про підозру у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України).

????Підозрюваний – 34-річний найманець ПВК «Редут» (батальйон «Чібіс», 16-а окрема бригада гру гш зс рф) з позивним «Тайсон».

????За даними слідства, під час окупації м. Балаклія підозрюваний вишукував проукраїнськи налаштованих громадян та піддавав їх катуванню. Жертвами стали четверо цивільних чоловіків, які мали патріотичну позицію та не приховували її навіть під час захоплення міста.

????Проводив «профілактику» редутівець разом ще з трьома окупантами. Відомо, що у одного з них був позивний «Сурік».

????Спочатку вони приїжджали додому до патріотів, вдягали їм мішок на голову та відвозили до місцевої катівні. Під час перебування у камері тортур окупанти проводили «допити», а редутівець бив чоловіків гумовим кийком по всьому тілу, завдавав ударів електрошокером.

????Одному з потерпілих підозрюваний погрожував відрізати мізинець на нозі. Для цього редутівець дістав із сейфу кинджал зі слідами крові, щоб залякати чоловіка.

????Іншому потерпілому він вдягнув мішок на голову та повіз, як він сказав чоловіку, на «сюрприз». Приїхавши до місця, редутівець зняв мішок з потерпілого та поставив на коліна. Чоловік побачив яму, в якій знаходились трупи. Для здійснення значного психологічного тиску поруч з головою потерпілого окупанти зробили декілька пострілів з автомату, після чого відвезли назад до катівні.

????Наразі вирішується питання щодо оголошення підозрюваного у розшук. Встановлюються інші окупанти, причетні до звірств на Харківщині.

????Досудове розслідування – СБУ, оперативний супровід – ДСР Нацполіції України.

Back to top button