Події

​​‼️ Хакерське угрупування АРТ28, яке пов’язують зі спецслужбами рф, намагалося ат…

​​‼️ Хакерське угрупування АРТ28, яке пов’язують зі спецслужбами рф, намагалося атакувати об’єкт критичної енергетичної інфраструктури України

????️ Урядова команда реагування на комп’ютерні надзвичайні події України CERT-UA, яка діє при Держспецзв’язку, зафіксувала та дослідила цільову кібератаку угрупування АРТ28 на об’єкт критичної енергетичної інфраструктури України.

Реалізувати задум зловмисники планували за допомогою розповсюдження повідомлення електронної пошти з підробленою адресою відправника та посиланням на zip-архів, відкриття якого зрештою могло дати хакерам доступ до систем організації та її даних. Фахівці звертають увагу, що кібератаку здійснювали із використанням легітимних сервісів (зокрема, Mockbin) та функціоналу штатних програм.

???? Детальний аналіз ланцюга ураження, подробиці дослідження атаки, та як вдалося їй запобігти – на сайті CERT-UA за посиланням ????
???? https://cert.gov.ua/article/5702579

ℹ️ Хакери угрупування АРТ28 (також відоме як Pawn Storm, Fancy Bear, BlueDelta), яке низка дослідників пов’язують зі спецслужбами рф, часто спрямовують свої зусилля проти України:

▪️ у липні 2023 року CERT-UA виявила кібератаку АРТ28, спрямовану на викрадення даних українців для входу в поштові сервіси;

▪️ у червні завдяки співпраці з Recorded Future виявили шпигунську кампанію проти українських організацій;

▪️ а у квітні кіберзловмисники намагалися атакувати держоргани України фейковими «оновленнями операційної системи».

Back to top button