Події

#ГУРпамятає ???? Пам’яті Героя України, розвідника Андрія Орлова Герой України…

#ГУРпамятає

???? Пам’яті Героя України, розвідника Андрія Орлова
 
???????? Герой України, хоробрий розвідник, інтелектуал, польовий командир Андрій Орлов з позивним «Сармат» загинув за Україну 6 вересня 2023 року в районі села Одрадокам’янка на Херсонщині.
 
???? Сьогодні, 11 вересня, Україна прощається  із 39-річним Воїном.
 
▫️ На війні «Сармат» разом з побратимами 131-го окремого розвідувального батальйону Збройних сил України звитяжно бився на Півдні, звільняючи область і місто від російських загарбників.
 
▫️ Андрій Орлов підіймав державний прапор у Снігурівці та на острові Потьомкінський.
 
▫️ Під час однієї з битв на Херсонщині коригував вогонь авіації та артилерії, завдяки чому вдалось знищити велику кількість техніки та особового складу ворога.
 
▫️ Тоді ж група розвідників-спецпризначенців Андрія Орлова вступила у стрілецький бій з росіянами, які переважали в чисельності.
 
▫️ «Сармат» отримав осколкове поранення, але залишався разом з побратимами та командував діями підрозділу. Ворог зазнав втрат і відступив.
▫️ Після деокупації правобережжя Херсонської області Володимир Зеленський нагородив старшого сержанта Андрія Орлова званням Герой України та вручив орден «Золота Зірка».
 
«Я підтримую думку, що з ворогом нема про що домовлятися. Потрібна тільки перемога військовими методами. Бо якщо домовлятимемося з ними щодо територій, будемо йти на якісь поступки це буде війна, відкладена у часі. Якщо ми не зупинимо їх зараз, за якийсь час мій син також візьме до рук зброю і піде воювати. Я цього не хочу», ― казав Андрій Орлов у розмові з журналістами.

▫️ Найперше, що зробив «Сармат» після вручення найвищої державної нагороди ― відправив фото своєму синові, якого любив понад усе на світі. У полеглого за свободу України розвідника також залишились мама.  
 
▫️ Андрій Орлов родом з Полтави. Закінчив Полтавський педагогічний університет. Працював у міжнародних компаніях.
 
▫️ Пішов добровольцем у батальйон НГУ «Донбас» та воював з росіянами у 2015-2016 роках.
▫️ Після повномасштабного вторгнення повернувся до України з Іраку, розірвавши контракт із компанією, в якій працював.
 
▫️ З березня 2022 року став до лав Збройних сил України.

▫️ Воював мужньо, йшов першим, надихав своїх солдатів на звитяжні дії заради наших дітей, заради вільного майбутнього.
???? Вічна честь і шана Герою України!

Telegraph
Пам’яті Героя України, розвідника Андрія Орлова

Back to top button