Події

? #ГУРінформує ‼️ Космічна розвідка рф колапсує під впливом міжнародних санкцій …

#ГУРінформує

‼️ Космічна розвідка рф колапсує під впливом міжнародних санкцій

? Після повномасштабного вторгнення росії в Україну акціонерне товариство «Информационные спутниковые системы имени академика М.Ф.Решетнёва» потрапило під міжнародні санкції.

? За інформацією воєнної розвідки України, на об’єктах стратегічно важливого для ворога підприємства оборонпрому російські конструктори та науковці серед іншого розробляють так звані «великі очі» — засоби ведення космічної розвідки, зокрема:

▪️ «Рєпєй» – проєкт перспективної високоорбітальної системи ведення радіоелектронної розвідки;
▪️ «Ґєракл-КВ» – проєкт комплексу глобальної космічної командно-ретрансляційної системи;
▪️ «Сфєра» – проєкт єдиної системи супутникового зв’язку 3 етапу.

? Підприємство розташоване у місті закритого типу желєзноґорск (красноярскій край, рф). Виробництво ключових елементів перелічених об’єктів де-факто зупинене через гострий брак компонентів електроніки як іноземного, так і російського виробництва. Йдеться про відсутність сотень тисяч елементів апаратури для космічних модулів. У підсумку планові строки завершення науково-дослідних робіт вказаних комплексів космічної розвідки зірвані та «перенесені» на кілька років:

▫️ проєкт «Рєпєй» – з 2022 на 2024 рік;
▫️ проєкт «Ґєракл-КВ» – з 2023 на 2025 рік;
▫️ проєкт «Сфєра» – з 2025 на 2027.

❗️ Через санкції та мобілізацію під загрозою припинення існування невдовзі опиняться ще декілька галузей російської економіки.

Back to top button