Події

Головне у нашій справі ― гострий зір та вправні руки, ― аеророзвідник «Техас» ☑…

???? Головне у нашій справі ― гострий зір та вправні руки, ― аеророзвідник «Техас»
 
☑️ Аеророзвідник Віталій Моцний родом з Драбова Черкаської області.
 
✔️ До великої війни працював у банківській сфері, а згодом відкрив та розвивав власну справу. Займався вихованням сина, а у вільний час вдосконалював навички високоточної стрільби ― вони дуже знадобились після повномасштабного російського вторгнення.

▫️ Псевдо розвідника пов‘язане з його зброярським хобі та позицією: Віталій ― прихильник лібералізації українського законодавства щодо обігу зброї за прикладом США, а у штаті Техас діє чи не найдемократичніша нормативна база у цій сфері.

«Я впевнений, що люди повинні мати право легально придбати та володіти зброєю, а також вчитися нею користуватися. І це довели події минулого року, бо з початком повномасштабного вторгнення саме ті, хто на аматорському рівні мав  певні навички, одразу стали на захист нашої країни й робили це досить ефективно», ― пояснив Віталій в інтерв’ю черкаському порталу  «Телеграф».
 
???? Після 24 лютого 2022 року Віталій, який не мав жодного військового досвіду, прагнув потрапити до Збройних сил України та паралельно  проводив тренінги з безпечного користування зброєю для людей зі свого оточення.  
 
???? На початку літа 2022 року чоловік став до лав підрозділу аеророзвідки 118 бригади Сил територіальної оборони ЗСУ.
 
«Займалися тим, що виявляли техніку ворога і передавали дані нашій артилерії для подальшого відпрацювання. Одного дня, наприклад, коли ми проводили коригування вогню на Бахмутському напрямку, був знищений один танк і дві БМП ворога. І це така щоденна робота на передовій», ― розповів «Техас».
 
☝️ Віталій переконаний, що український солдат мусить бути універсальним ―  освоювати різні типи зброї та обладнання, аби в критичний момент бути здатним   підстрахувати свого побратима.

«Якщо говорити про розвідку, то тут треба вміти і літати на дронах, і обробляти інформацію, і налагоджувати зв’язок», ― зазначив Віталій.
 
⚔️ До початку осені 2022 року «Техас» захищав Україну під Бахмутом. Там же отримав важке поранення ворожий снаряд поцілив у пікап, де перебував Віталій з побратимами.

???? Машина залишилась на ходу ― нею і доправили поранених до найближчого шпиталю. Воїн-розвідник втратив обидві ноги, однак звільнятися з армії  «Техас»  не має наміру.
 
«Коли прийшов до тями і зрозумів, що трапилось, пережив дуже великий шок. Звісно, можна було шкодувати через це, жаліти себе, але, скажімо так, це не на часі, тому одразу вирішив для себе, що буду повертатися до війська», ― розказав розвідник.
 
???? Нині після лікування і протезування Віталій продовжує реабілітацію та працює у своєму підрозділі як інструктор ― навчає новобранців основам та секретам ефективної аеророзвідки, робить це захопливо та з добрим гумором.

«В аеророзвідці головне гострий зір, швидкий розум та вправні руки», ― каже «Техас».

Telegraph
Головне у нашій справі ― гострий зір та вправні руки, ― аеророзвідник «Техас»

Back to top button