Події

Голові правління Полтавського ГЗК суд обрав запобіжний захід – застава в розмі…

Голові правління Полтавського ГЗК суд обрав запобіжний захід – застава в розмірі майже 800 млн грн

Рішенням Шевченківського районного суду міста Києва обрано запобіжний захід голові правління Полтавського ГЗК у вигляді застави у розмірі майже 800 мільйонів гривень.

Детективи Бюро економічної безпеки України підозрюють його в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах та підробці офіційних документів.

➡️Як відомо ПрАТ «Полтавський гірничо-збагачувальний комбінат» входить до складу групи компаній Ferrexpo. Кінцевим бенефіціарним власником істотної частки Ferrexpo є Жеваго.

➡️Встановлено, що у період з 2018 по 2021 роки голова правління Полтавського ГЗК за попередньою змовою з бухгалтерами у податкових деклараціях підприємства відображав обсяг та вартість товарної продукції у вигляді руди дробленої, тобто без процесу збагачення, що значно впливає на вартість рентних платежів. Таким чином сплату коштів до бюджету за користування надрами родовища залізних руд було занижено на майже 2,2 млрд грн.

➡️Наразі керівнику ПрАТ «Полтавський гірничо-збагачувальний комбінат» обрано запобіжний захід у вигляді грошової застави.

Досудове розслідування триває.
Процесуальне керівництво здійснюють прокурори Офісу Генерального прокурора.
Оперативний супровід – співробітники СБУ.

FB | TW | INSTA | YOUTUBE

Back to top button