Події

#герої_без_зброї Костянтин Даниленко – рятувальник з Миколаївщини До Служби по…

#герої_без_зброї

Костянтин Даниленко – рятувальник з Миколаївщини

До Служби порятунку області Костянтин прийшов у серпні минулого року. До цього працював у державному воєнізованому гірничо-рятувальному загоні ДСНС України.

Свою дружину хлопець намагається оберігати та не завжди розповідає їй, в якій небезпеці іноді доводиться працювати: “Кожен виклик на роботі — це чиясь трагедія. Ми, рятувальники, це розуміємо, але ми теж люди, тож деякі події дуже глибоко закарбовуються у пам’яті”.

Те добове чергування хлопець і досі згадує зі сльозами на очах. В ніч з 13 на 14 жовтня 2022 року одна із ворожих ракет поцілила у п’ятиповерховий житловий будинок Миколаєва. Під час проведення розвідки рятувальники виявили під завалами хлопця. Операція з його порятунку тривала понад 6 годин. Вже під ранок, коли нарешті вдалось витягли потерпілого, Костянтин здав зміну та сподівався їхати додому, але йому розказали про ще одну трагедію — загибель колишнього колеги Павла Кацана.

????Коли мені сказали, що цієї ж доби друга ракета поцілила у будівлю моєї колишньої роботи і під завалами шукають Павла, я одразу помчав туди та разом із іншими почав розбирати завали. На жаль, після декількох годин пошуку ми знайшли під уламками його тіло”, – згадує Костянтин.

???? СайтFbTwInstaYouTube

Back to top button