Події

#герої_без_зброї Дмитро Дашевський рятувальник з Одещини Дмитро, як і більшість…

#герої_без_зброї

Дмитро Дашевський рятувальник з Одещини

Дмитро, як і більшість вогнеборців, зізнається – з початком повномасштабного вторгнення робота стала в десятки разів складніша, небезпечніша та відповідальніша. Але з дитинства він навчився не пропускати скрізь себе те, що може похитнути або вплинути на нього.

Рятувальник пригадує перший обстріл Одеси у той день, коли все почалося. Тоді йшла ліквідація масштабної пожежі на складах, хлопці вперше працювали у таких умовах. «Дивні були відчуття і величезні масштаби. Але саме тоді я й зрозумів, що одна ракета здатна знищити цілий обʼєкт, і якщо «обʼєктом» буде житловий будинок – жертв буде чимало, тому потрібно бути до цього готовим. Так і свій караул потихеньку готував до різних викликів», – розповідає рятувальник.

Не забуде він і випадок, коли 2013 року виїжджав на ДТП. Тоді з понівеченого авто деблокували чоловіка, який вижив, а от його дружину з немовлям викинуло з машини. «Це були секунди, які розділили життя малюка на «до» та «після». У нього не було шансів. Він помер у мене на руках. Жінку забрала швидка. Не знаю, яка їх доля наразі, але ті крихітні очі іноді згадую», – розповідає він.

???? Сайт • Fb • Tw • Insta • YouTube

Back to top button