Події

Генпрокурор зустрівся з представниками Незалежної міжнародної комісії ООН з р…

Генпрокурор зустрівся з представниками Незалежної міжнародної комісії ООН з розслідування порушень в Україні

????Генеральний прокурор Андрій Костін обговорив з комісарами Еріком Мьозе, Пабло де Грейффом, Вріндою Гровер та членами команди Комісії подальшу співпрацю для забезпечення відповідальності за міжнародні злочини росії.

????Андрій Костін зазначив, що Україна високо цінує роботу Комісії та висвітлення у її звітах важливих аспектів злочинів цієї категорії.

????росія систематично використовує катування та сексуальне насильство як зброю війни. Ми документуємо такі злочини всюди, де перебували російські війська, – констатував Генпрокурор.

????За результатами розслідування у звільнених районах Херсонської області виявлено 11 катівень. В Харківській області розслідується понад 100 кримінальних проваджень, у яких встановлено понад 700 потерпілих.

????Генпрокурор зауважив, що такі паттерни можна спостерігати і в інших деокупованих областях. На сьогодні ідентифіковано 172 підозрюваних, до суду направлено обвинувальні акти щодо 141 особи, 39 осіб засуджено за катування та жорстоке поводження з цивільними.

????Учасники зустрічі також обговорили питання примусової депортації українських дітей та незаконне утримання агресором цивільних осіб.

????Переконаний: ворог чинить масові злочини проти наших дітей та цивільних, аби знищити нашу національну та культурну ідентичність, що вказує на злочин геноциду, – наголосив Андрій Костін.

????Масштаб цих викликів величезний, і наша мета – об’єднати зусилля світової спільноти для забезпечення ефективної протидії та притягнення до відповідальності за всі злочини, скоєні проти України та українців, – констатував він.

Back to top button