Події

Генпрокурор у Парижі зустрівся з Міністром юстиції Франції Генеральний прок…

Генпрокурор у Парижі зустрівся з Міністром юстиції Франції

????Генеральний прокурор Андрій Костін під час поїздки у Париж провів зустріч з Міністром юстиції Франції Еріком Дюпоном-Моретті. Також у зустрічі взяв участь Надзвичайний і Повноважний Посол України у Франції Вадим Омельченко.

????Андрій Костін подякував за партнерство та всебічну підтримку Франції у сфері правосуддя, а також у гуманітарній, оборонній та у сфері післявоєнної відбудови.

????Навчання та допомога, яку французькі колеги надають українським прокурорам, є величезним внеском у наші зусилля з розбудови інституційної спроможності. Ми сподіваємося на зміцнення нашої співпраці з Національною школою магістратури, Академією суддів та Національною антитерористичною прокуратурою, – сказав Генпрокурор.

????В ході зустрічі обговорили питання консолідації міжнародних зусиль для забезпечення відповідальності за злочин агресії.

????Андрій Костін зазначив, що Україна надзвичайно цінує підтримку Францією створення Спеціального трибуналу та Міжнародного центру з переслідування за злочин агресії проти України (ICPA). А також подякував за участь Франції у формуванні Компенсаційного механізму для забезпечення відшкодування збитків постраждалим від війни.

Back to top button