Події

Генпрокурор обговорив з Президентом Євроюсту роботу Міжнародного центру з пер…

Генпрокурор обговорив з Президентом Євроюсту роботу Міжнародного центру з переслідування за злочин агресії (ICPA)

▫️В ході поїздки до Латвійської Республіки Генеральний прокурор Андрій Костін провів зустріч з Президентом Євроюсту Ладіславом Хамраном.

???? Створення Міжнародного центру з переслідування за злочин агресії (ICPA) є важливим кроком на шляху до притягнення країни-агресора – росії – до відповідальності за міжнародні злочини, – заявив Генпрокурор.

▫️Андрій Костін подякував пану Хамрану за безпрецедентну підтримку Євроюсту в боротьбі України за справедливість і, зокрема, за забезпечення роботи ICPA у Гаазі.

???? Ми високо цінуємо, що українські прокурори мають змогу працювати на базі Євроюсту разом з колегами з інших країн-членів Спільної слідчої групи (JIT). Це забезпечує пряму комунікацію та координацію, а також дозволяє їм скористатися широким спектром аналітичних, правових, технічних, фінансових та адміністративних ресурсів, включно з Базою даних доказів основних міжнародних злочинів (CICED). Унікальний аналітичний потенціал Євроюсту надзвичайно допоможе нашим розслідуванням,наголосив Генпрокурор.

▫️За словами Андрія Костіна, подальше посилення ICPA завдяки залученню експертів та науковців світового рівня, які мають досвід побудови стратегій розслідування міжнародних злочинів, скоєних під час збройних конфліктів, стало б неоціненним внеском у спільну роботу.

Back to top button