Події

Генпрокурор обговорив реалізацію Формули миру та інші аспекти співпраці із бр…

Генпрокурор обговорив реалізацію Формули миру та інші аспекти співпраці із британськими колегами, парламентарями і провідними юристами

????Перебуваючи із робочим візитом у Лондоні, Генеральний прокурор Андрій Костін разом з Генеральною прокуроркою Вікторією Прентіс провів низку зустрічей з британськими парламентарями та провідними юристами.

????Обговорили подальші дії для забезпечення всеосяжної відповідальності агресора, а також можливі юридичні механізми для конфіскації активів, пов’язаних з агресією, і спрямування цих коштів на підтримку тих, хто постраждав від війни.

????Українська Формула миру, яку пропонує Президент Володимир Зеленський, є планом для досягнення цієї мети. Вона ґрунтується на ідеї, що справедливість має бути гарантована як основа для припинення бойових дій, а дотримання міжнародного права є фундаментом тривалого миру, – зазначив Генпрокурор.

????Забезпечення компенсацій для постраждалих від війни є необхідним кроком на шляху до відновлення справедливості. Тож ми високо цінуємо роботу групи REPO (Russian Elites, Proxy, & Oligarchs) щодо конфіскації активів, пов’язаних з фінансуванням агресії, – додав він.

????Андрій Костін подякував Британії за підтримку розслідувань, яку надає Консультативна група з питань найтяжчих міжнародних злочинів, зокрема, у форматі мобільних груп, а також за організацію спеціалізованих тренінгів для прокурорів, слідчих та суддів.

Back to top button