Події

???? Генпрокурор Андрій Костін з представниками МКС відвідали Херсонщину У зат…

Генпрокурор Андрій Костін з представниками МКС відвідали Херсонщину

????У затопленій внаслідок підриву Каховської ГЕС Антонівці Генпрокурор оглянув місце фактичного злочину, який вчинила рф.

???? Це найбільша екологічна катастрофа з часів Чорнобиля, тому ми розслідуємо не лише воєнний злочин, а й вчинення екоциду.

???? Ситуація дуже складна: під водою цілі населені пункти та райони міста Херсон, затоплено низку небезпечних об’єктів. Серед них щонайменше 3 кладовища, термінали зберігання нафтопродуктів, сміттєзвалища. 450 тонн турбінного мастила потрапили у води річки Дніпро та Чорного моря.

????У Херсоні Андрій Костін побував у затоплених районах міста. В районі Корабельний попри обстріли триває допомога постраждалим та евакуація.

???? Ми переконані – все це вчинено агресором навмисно. Всі пам’ятають, що росія використовувала зиму як зброю війни, створюючи неможливі для життя умови для мирних українців. Тепер вона використовує руйнівну силу води як зброю проти людей та всього живого.

????Генпрокурор провів нараду з керівництвом профільних підрозділів ОГП, обласних прокуратур, керівництвом центрального апарату регіональних управлінь СБУ та Нацполіції.

????З урахуванням складності ситуації, Генпрокурор створив безпрецедентну за чисельністю групу прокурорів. До якої увійшли 172 прокурори з чотирьох обласних прокуратур, Спеціалізованої екологічної прокуратури та Департаменту «війни».

???? Координуємо зусилля, консолідуємо докази, які вже є в різних підрозділах. Встановлюємо, що відбулось саме тієї ночі, коли було підірвано Каховську ГЕС.

????Також створюється міжвідомча слідча група. До її складу увійдуть 285 слідчих Служби безпеки та Національної поліції з кількох регіонів та центрального апарату. Будуть долучені провідні світові експерти.

???? З нами також колеги з МКС. Відвідали з ними затоплену Антонівку та Херсон. Надаємо усі необхідні докази та інформацію. Усе, щоб Офіс Прокурора МКС мав можливість провести незалежне та об’єктивне розслідування. Це розслідування матиме надзвичайне значення для безпеки в усьому світі.

Video is too big

Back to top button