Події

Генпрокурор Андрій Костін під час презентації книги «Найстрашніші дні мого жи…

Генпрокурор Андрій Костін під час презентації книги «Найстрашніші дні мого життя»:

????Вдячний The Reckoning Project: Ukraine Testifies за вашу потужну роботу із документування воєнних злочинів росії. І також за ту важливу розмову, яку ви ініціювали на зустрічі, присвяченій презентації книги «Найстрашніші дні мого життя». В ній зібрані історії найтяжчих злочинів великої війни. І дуже добре, що у нас була відверта розмова з людьми, які пережили ці жахіття.

????Захоплююся мужністю українців та українок, вцілілих та свідків воєнних злочинів, які знайшли в собі сили розповісти свою історію. Це надзвичайно важливо, щоб голоси України, які говорять про війну, чули в усьому світі.

????Адже ми, прокурори, правники, можемо багато наводити статистичних даних, та розповідати про юридичні механізми. Та досвід тих, хто безпосередньо відчув жорстокість агресора, не зрівняється ні з чим.

????І надзвичайно важливо, що сьогодні відбувається діалог і взаємодія: між постраждалими, громадянським суспільством та державою та органами прокуратури й правопорядку.

????Маємо продовжувати та посилювати цей суспільний діалог і цю співпрацю. Адже виклики війни є безпрецедентними для кожного з нас. І лише спільно ми зможемо їх подолати.

????Вдячний, зокрема, за конструктивну критику і за інформацію про те, що в нашій системі потрібно покращити. Ми змінюємося та вдосконалюємо систему підтримки потерпілих та свідків. Та я свідомий, що жодні зміни не будуть достатньо швидкими, коли є люди, які потребують допомоги та справедливості вже сьогодні.

????Ми трансформуємо систему навіть в умовах повномасштабної війни. І такі зустрічі, коли дивишся в очі людям, заради яких ми працюємо, надихають робити ще більше.

Back to top button