Події

Генпрокурор Андрій Костін бере участь в заходах високого рівня 78-ї сесії Генас…

Генпрокурор Андрій Костін бере участь в заходах високого рівня 78-ї сесії Генасамблеї ООН

▫️Генеральний прокурор Андрій Костін розпочав свій офіційний візит до США з участі в заходах високого рівня 78-ї сесії Генеральної Асамблеї Організації Об’єднаних Націй, яка проходить в Нью-Йорку.

???? Для мене честь бути тут, на Генеральній Асамблеї ООН, у складі української делегації на чолі з Президентом Володимиром Зеленським.

???? У своїй промові Президент наголосив, що стратегія злочинного режиму рф — це використовувати всі можливі інструменти як зброю війни: від голоду та цін на продукти харчування до захоплення ядерних об’єктів і викрадення українських дітей. Все це спрямовано не лише на знищення України, а й усього світового порядку. Наша мета — зупинити всі прояви цієї злочинної стратегії, завершити війну і забезпечити мир на умовах країни, яка зазнала нападу. Шлях до досягнення цих цілей викладено в українській Формулі миру, – заявив Генеральний прокурор.

▫️Андрій Костін підкреслив, що Формула миру, яку представив Президент, — це спосіб припинити російську агресію та запобігти майбутнім війнам. А мир неможливий без справедливості. Пункт 7 Формули присвячений відновленню справедливості.

???? Саме тому ми з командою сьогодні тут. Маємо низку важливих заходів та зустрічей, зокрема, щодо забезпечення повернення примусово депортованих українських дітей та притягнення до відповідальності за міжнародні злочини рф, зокрема, за злочин агресії, – сказав Генпрокурор.

???? Щиро вдячний за слова підтримки України, які сьогодні пролунали з вуст світових лідерів. І обнадійливою є готовність діяти спільно — не лише заради України, а заради побудови справедливого світу для майбутніх поколінь, – додав він.

Back to top button