Події

Франція передала українським прокурорам обладнання, необхідне для розслідува…

Франція передала українським прокурорам обладнання, необхідне для розслідування воєнних злочинів рф

▫️Генеральний прокурор Андрій Костін зустрівся з Тимчасово повіреним у справах Французької Республіки в Україні Бенджаменом Рорігом та членами французької експертної місії.

▫️Андрій Костін наголосив, що Україна високо цінує підтримку, яку Франція надає з перших днів несправедливої та неспровокованої російської агресії. Зокрема, у сфері відновлення справедливості. Також подякував за нове передане обладнання, необхідне для розслідування воєнних злочинів рф.

▫️Раніше Франція вже передала Україні дві мобільні ДНК-лабораторії та продовжує надавати підтримку українським фахівцям. А також робить значний внесок у роботу Міжнародного кримінального суду.

▫️Три команди французьких слідчих й експертів працювали над розслідуванням жахливих злочинів, скоєних у Бучі, Ірпені та Ізюмі. Нещодавно спеціалісти з Франції відвідали Дніпро та Кривий Ріг, де допомагали у проведенні експертиз, а також організували тренінги для українських колег.

???? Передана сьогодні техніка дуже допоможе прокурорам та експертам у документуванні наслідків атак на цивільну інфраструктуру України. Війська рф вже зруйнували або пошкодили понад 110 000 таких об’єктів, – зазначив Генпрокурор.

???? Твердо переконаний: кожний такий злочин буде ретельно розслідуваний, а винні понесуть справедливе покарання, – додав він.

▫️Тимчасово повірений у справах Французької Республіки в Україні Бенджамен Роріг підтвердив готовність продовжувати підтримку і працювати далі, щоб притягнути до відповідальності усіх винних.

???? Twitter

Back to top button