Події

Експерти Місії ООН обговорили підтримку діяльності Координаційного центру та …

Експерти Місії ООН обговорили підтримку діяльності Координаційного центру та допомогу постраждалим від сексуального насильства

????Офіс Спеціальної представниці Генерального секретаря ООН з питань сексуального насильства в умовах конфлікту Праміли Паттен продовжить тісну співпрацю з державними органами України для посилення спроможностей у реагуванні на злочини сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом.

????Про це йшлося на зустрічі Групи експертів ООН та представників Офісу Генпрокурора.

???? Ми високо цінуємо зусилля Офісу Спецпредставниці, зокрема, підписання та реалізацію Рамкової програми співробітництва щодо запобігання та протидії сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом. Група експертів зосереджує зусилля на таких пріоритетах, як правосуддя та притягнення до відповідальності, торгівля людьми з метою сексуального насильства та експлуатації, компенсації постраждалим, — сказала заступниця Генерального прокурора Вікторія Літвінова.

????Експерти ООН відзначили успішність створення в Офісі Генпрокурора спеціалізованого управління щодо злочинів сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом. Начальниця другого відділу управління Анна Сосонська розповіла про імплементацію нових людиноцентричних підходів у роботі з постраждалими та свідками.

????Начальниця Департаменту захисту інтересів дітей та протидії домашньому насильству Офісу Генпрокурора Юлія Усенко розповіла про методики роботи з дітьми, які стали жертвами примусової депортації.

????Представників Місії ООН також ознайомили з принципами діяльності новоствореного Координаційного центру підтримки потерпілих і свідків.

???? Експерти позитивно оцінили відкриття Координаційного центру і запуск його роботи під час війни та наголосили на необхідності пріоритезації його роботи. Тож, домовились про підтримку нашої діяльності. Ми вітаємо зусилля, які Офіс Спецпредставниці Генерального секретаря ООН докладає до захисту постраждалих від війни в Україні, — зазначила керівниця Координаційного центру Вероніка Плотнікова.

Back to top button