Події

​​Директору білоруського нафтогазового підприємства повідомлено про підозру у н…

​​Директору білоруського нафтогазового підприємства повідомлено про підозру у несплаті понад 60 млн грн податків

???? За процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру громадянину РБ – директору підприємства-резидента РБ в умисному ухиленні від сплати податків, що призвело до фактичного ненадходження до бюджету коштів в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 212, ч. 1 ст. 366 КК України).

???? За даними слідства, на території України функціонує білоруське підприємство, яке надає послуги у сфері добування нафти та природного газу. Кінцевим його власником є державний комітет по майну РБ.

???? У своїй діяльності підприємство використовує обладнання республіканського унітарного підприємства «Бєлоруснафта», кінцевим власником якого також є РБ.

???? Українські правоохоронці досліджували діяльність цього підприємства в частині можливого сприяння рф під час підготовки та проведення агресивної війни проти України.

???? Встановлено, що з 2017 по 2020 роки підконтрольне підозрюваному товариство перерахувало на рахунки «Бєлоруснафта» понад 400 млн грн за оренду обладнання.

???? Знаючи про те, що ці кошти повинні обкладатися 15% ставкою податку на прибуток іноземних юридичних осіб, директор підприємства зазначав в офіційних документах завідомо неправдиві відомості щодо сум податків, які утримуються при виплаті прибутків нерезидентам.

???? В результаті таких дій до державного бюджету України не надійшло понад 60 млн грн у вигляді податків на прибуток іноземних юридичних осіб.

???? На теперішній час вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

???? Крім того, за клопотанням прокуратури судом арештовано корпоративні права цього підприємства у вигляді статутного капіталу в розмірі майже 1 млрд грн, а також нерухоме та рухоме майно орієнтованою вартістю 3 млрд грн.

???? Окружною прокуратурою забезпечено передачу майна на загальну суму близько 4 млрд грн в управління АРМА.

???? Досудове розслідування – УП ГУ Нацполіції у м. Києві, за матеріалами ДСР Нацполіції України.

Більше

Back to top button