Події

Дві тисячі співробітників ресторанного холдингу отримували зарплати «в конве…

Дві тисячі співробітників ресторанного холдингу отримували зарплати «в конверті» – БЕБ викрило схему

Детективи БЕБ у Львівській області викрили схему ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах холдингом, до складу якого входять 60 ресторанів та торгових точок.

❗️Встановлено, що біля 2000 співробітників закладів холдингу отримують заробітну плату двома частинами: одна – офіційна, мінімальна зі сплатою всіх обов’язкових платежів, а інша – неофіційна.

Кожен співробітник під час прийому на роботу оформлював до картки для виплат заробітної плати дублікат, який передав до відділу кадрів.

Надалі, використовуючи цей дублікат, представник головного офісу зараховував другу частину зарплати співробітнику, зазначаючи у призначенні платежу «власне поповнення рахунку».

➡️Тіньова заробітна плата надходила на картки для виплат один-два рази на місяць.

У такий спосіб компанія ухилялась від сплати військового збору, Єдиного соціального внеску, що має сплачувати підприємство та ПДФО. Орієнтовні збитки завдані державному бюджету складають понад 50 млн грн.

➡️За попередньою інформацією, згадувані заклади не використовували РРО під час розрахунків та отримували оплату від клієнтів готівкою. Надалі кошти передавали до головного офісу у Львові.

❗️Під час обшуку у приміщенні головного офісу холдингу детективи виявили службову документацію, що свідчить про нелегальні господарські операції, готівку, чорнові записи, печатки тощо. Тривають слідчі дії.

FB | TW | INSTA | YOUTUBE

Back to top button