Події

ДСНС отримала понад 100 дронів від Благодійного фонду “Разом для України” Днями р…

ДСНС отримала понад 100 дронів від Благодійного фонду “Разом для України”

Днями рятувальники отримали 109 безпілотних літальних апаратів для потреб підрозділів ДСНС від Благодійного фонду “Разом для України”.

Це стало можливим в рамках реалізації Плану спільних дій відповідно до Меморандуму про співпрацю між ДСНС та Фондом, підписаним у листопаді 2022 року.

Голова Служби Сергій Крук зауважив, що активне використання дронів свідчить про те, що вони не лише суттєво допомагають у роботі підрозділів ДСНС, а й подекуди змінювати хід війни.

“На сьогодні ДСНС активно впроваджує практику використання дронів у своїй діяльності. Як під час ліквідації наслідків бойових дій, так і у своїй повсякденній роботі: для моніторингу пожежної обстановки, безпечного обстеження території після знищення особливо небезпечних боєприпасів”, – зазначив Сергій Крук.

Він подякував представникам БФ “Разом для України” і зауважив, що вже найближчим часом отримані безпілотні літальні апарати будуть передані на місця, зокрема для потреб піротехнічних розрахунків ДСНС.

Довідково: Благодійним Фондом “Разом для України” передано для потреб ДСНС дрони PARROT ANAFI FPV та Skydio S2+. Також благодійники в рамках зустрічі передали тактичний одяг для рятувальників.

Back to top button