Події

​​ Дослідження технік, які використовує ворог, обмін інформацією є надзвичайно …

​​???? Дослідження технік, які використовує ворог, обмін інформацією є надзвичайно важливими для компаній та урядів цивілізованого світу. Це допомагає всім сторонам розуміти, на що спрямовує увагу ворог, вчитися, як захищатися і ставати сильнішими.

На цьому під час конференції FBI Atlanta Cyber Threat Summit (FACTS) наголосив заступник голови Держспецзв’язку з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO) Віктор Жора. В заході також взяли участь директор ФБР Крістофер Рей та заступник директора з кібербезпеки Брайан Ворндран.

За словами Віктора Жори, вагому роль у тому, що Україна вистояла у розв’язаній росією кібервійні, відіграє обмін інформацією з міжнародними партнерами: урядами, профільними безпековими органами та – особливо – приватним сектором, який надавав дуже важливу інформацію про кіберзагрози.

???? «Це допомогло нам швидко захистити слабкі місця багатьох інформаційних систем і запобігти можливим масштабним кіберінцидентам на об’єктах критичної інфраструктури», – підкреслив він.

Заступник голови Держспецзв’язку подякував американським партнерам за допомогу в протидії агресії рф у кіберпросторі та закликав до продовження співпраці.

???? «Завдяки тісній взаємодії та навчанню ми не лише можемо запобігати кібератакам, а й, що не менш важливо, маємо можливість швидко відновити системи та зберегти бізнес-процеси після кібератаки, якщо навіть вона була успішною», – підкреслив Жора.

Back to top button