Події

До 9 і 10 років за ґратами засуджено учасника ПВК «Вагнер» і розвідника російськ…

До 9 і 10 років за ґратами засуджено учасника ПВК «Вагнер» і розвідника російського загону «Шторм», які воювали проти ЗСУ

???? За публічного обвинувачення Донецької та Луганської обласних прокуратур засуджено громадянина Республіки Казахстан за участь найманця у збройному конфлікті, воєнних або насильницьких діях (ч. 4 ст. 447 КК України) та громадянина України – за посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, участь в діяльності не передбачених законом збройних формувань (ч. 2 ст. 110, ч. 2 ст. 260 КК України).

????Їм призначено покарання – 9 і 10 років за ґратами відповідно.

????Прокурори довели, що у жовтні 2022 року уродженець Республіки Казахстан відбував покарання в колонії рф за зґвалтування. Він добровільно погодився на пропозицію представників так званої ПВК «Вагнер» щодо участі у військових діях проти України.

????Наступного місяця прибув до тренувального табору «вагнерівців» в Ростовській області, де підписав контракт та почав проходити «навчання». За «роботу» найманцю обіцяли виплачувати щомісяця 200 тис руб.

????У подальшому засуджений воював проти ЗСУ в районах м. Кремінна Луганської області та с. Яковлівки Бахмутського району Донеччини.

????Також доведено, що у січні 2022 року житель смт Георгіївка Лутугинського району Луганщини вступив до лав «народної міліції лнр». Під час «служби» брав активну участь у бойових діях проти ЗСУ на східному фронті. Займався транспортуванням військової техніки, виїжджав на лінію бойового зіткнення, виконував накази для посилення обороноздатності так званої «лнр».

????Від початку повномасштабного вторгнення продовжив воювати проти України як снайпер.

????У складі окупаційних військ держави-агресора перебував у Трьохізбенці, Попасній та Рубіжному на Луганщині та Василівці Донецької області. Там чергував на блокпостах та обладнував ворожі позиції. З початку січня 2023 року воював у складі відділення розвідки бойового загону «Шторм».

????На вирок суду обоє чекають під вартою.

????Досудові розслідування здійснювало ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Back to top button