Події

До 8 років позбавлення волі засуджено мешканку Чернігівщини та киянина, які пер…

До 8 років позбавлення волі засуджено мешканку Чернігівщини та киянина, які передавали ворогу інформацію військового характеру

????Чернігівський апеляційний суд задовольнив апеляційну скаргу обласної прокуратури та визнав місцеву мешканку винною у несанкціонованому поширенні інформації про переміщення, рух та розташування підрозділів Збройних Сил України (ч. 3 ст. 114-2 КК України).

????Також за публічного обвинувачення Київської обласної прокуратури суд визнав винним киянина у вчиненні аналогічного злочину.

????Обох засуджено до 8 років позбавлення волі.

????Доведено, що упродовж серпня-вересня 2022 року жінка після звільнення Чернігівської області від окупації продовжила активно співпрацювати з ворогом.

????Місцева мешканка збирала інформацію про рух та розташування підрозділів і військової техніки ЗСУ, а також про об’єкти критичної інфраструктури. Через Телеграм-канал жінка відправляла зібрані відомості представнику рф. За це отримувала грошову винагороду.

????Також прокурори у суді довели, що мешканець столиці збирав інформацію щодо військових об’єктів, наявності блокпостів і спостережних пунктів, укріплень, а також перебування там військовослужбовців ЗСУ й інших військових формувань.

????Відзнятий фото та відео матеріал за грошову винагороду він відправляв через месенджер своєму спільнику, стосовно якого матеріали виділені в окреме провадження. Той передавав їх представнику ворожих спецслужб.

????Досудові розслідування здійснювали слідчі СБУ.

Back to top button