Події

До 15 років за ґратами засуджено військового нзф днр, який під час окупації жорс…

До 15 років за ґратами засуджено військового нзф днр, який під час окупації жорстоко поводився із цивільним населенням

????За публічного обвинувачення прокурорів Дніпропетровської обласної прокуратури суд визнав винним мешканця Донеччини у жорстокому поводженні з цивільним населенням (ч. 1 ст. 438 КК України).

????Його засуджено до 12 років позбавлення волі. Враховуючи, що чоловік раніше був засуджений за державну зраду, суд шляхом часткового складання покарань призначив йому 15 років за ґратами.

????Прокурори довели, що у лютому 2022 року засуджений вступив до лав незаконного збройного формування рф – так званої «народної міліції днр» як рядовий 3 стрілкового взводу. Він брав участь у бойових діях проти українських захисників на Херсонському напрямку.

????Крім того, у березні того ж року учасник нзф свавільно затримав цивільного посеред лісу. Навівши зброю, він вимагав від чоловіка зізнання у нібито причетності до диверсійно-розвідувальної групи ЗСУ.

????Не отримавши бажаної інформації, він здійснив постріли з вогнепальної зброї у сторону потерпілого, внаслідок чого останній отримав поранення.

????У подальшому засуджений був затриманий та взятий у полон військовослужбовцями ЗСУ.

????Він свою вину не визнав. На даний час вирок суду не набрав законної сили, оскільки триває строк апеляційного оскарження.

????Досудове розслідування здійснювалось слідчими Управління СБУ у Дніпропетровській області, оперативний супровід – співробітниками Головного управління внутрішньої безпеки СБУ.

Back to top button