Події

До 15 років за ґратами засуджено російського агента з Буковини, який забезпечув…

До 15 років за ґратами засуджено російського агента з Буковини, який забезпечував генеральний штаб рф інформацією

????За публічного обвинувачення прокурорів Чернівецької обласної прокуратури уродженця Чернівецької області засуджено за державну зраду та виправдовування збройної агресії рф (ч. 2 ст. 111, ч. 2, ч. 3 ст. 436-2 КК України).

????Йому призначено покарання у виді 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

????Прокурори довели, що підсудного завербував представник головного управління генерального штабу збройних сил рф для проведення розвідувально-підривної діяльності на території Харківської та Чернівецької областей.

????Встановлено, що зі своїм куратором буковинець познайомився у соцмережах, де систематично поширював проросійські наративи. Після «активного обговорення» з представником ворога військово-політичної ситуації в Україні, чоловік погодився на співпрацю.

????З березня 2023 року, перебуваючи на Харківщині, чернівчанин зібрав і передав ворогу координати стратегічних об’єктів та інформацію про рух військової техніки.

????Надалі на виконання завдань ворога у травні 2023 року він повернувся на Буковину, де мав зібрати дані про об’єкти критичної інфраструктури: координати мостів, залізничних сполучень та локації правоохоронних органів регіону.

????Правоохоронці затримали зрадника під час спроби зафільмувати один із військових об’єктів у Чернівцях.

????Досудове розслідування –СБУ.

Back to top button