Події

До 15 років за ґратами засуджено настоятеля храму на Сумщині, який збирав дані д…

До 15 років за ґратами засуджено настоятеля храму на Сумщині, який збирав дані для фсб
 
????За публічного обвинувачення Сумської обласної прокуратури настоятеля одного з храмів УПЦ (МП) в Шосткинському районі визнано винним у вчиненні державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України).

????Його засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

????Прокурор у суді довів, що після початку повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну співробітник фсб встановив зв’язок із настоятелем одного з храмів Шосткинського району.

????Священнослужитель погодився на співпрацю, оскільки мав проросійські погляди.

????На виконання завдання окупантів засуджений збирав дані щодо кількості військових на території регіону та їхнього озброєння, а також інформацію про керівників місцевих органів влади, правоохоронних органів, громадських активістів, їхні політичні погляди та авторитет серед місцевого населення.

????Настоятель храму записував точні адреси, фотографував місцевість, де розташовуються військовослужбовці та військова техніка на території Шосткинського району.

????Збирав інформацію про патріотично налаштованих громадян, які можуть впливати на суспільство. Розвідувальні дані передавав оперативному співробітнику фсб рф за допомогою одного з месенджерів.

????Правоохоронці затримали священнослужителя у березні 2023 року. На вирок суду він чекав під вартою.

????Досудове розслідування – СБУ.

Back to top button