Події

До 15 років за ґратами засуджено агента фсб рф, який передавав дані про ЗСУ та оч…

До 15 років за ґратами засуджено агента фсб рф, який передавав дані про ЗСУ та очікував на окупацію Одеси

????За публічного обвинувачення прокурорів Одеської обласної прокуратури експравоохоронця визнано винним у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

????Його засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

????Прокурори у суді довели, що засуджений за грошову винагороду допомагав ворогу в проведенні підривної діяльності проти України.

????У разі окупації Одеси він хотів отримати посаду начальника економічного відділу у незаконно створених рф правоохоронних органах.

????Чоловік збирав розвіддані про місця розташування засобів протиповітряної оборони ЗСУ на території одного з районів Одеси, їхньої кількості, а також щодо особового складу та військової техніки, які здійснюють охорону цих об’єктів.

????На виконання завдань російських кураторів, під час поїздки до Миколаєва, засуджений відстежував постачання військової техніки на передову, зосередження військових, фіксував місця дислокації військових частин та позицій ППО.

????Для комунікації з представниками фсб рф інформатор використовував заздалегідь відпрацьований анонімний Телеграм-канал. У текстових повідомленнях коригувальник підтверджував ворогові координати військових об’єктів за допомогою посилання на Google maps.

????За свої «послуги» він отримав 1100 доларів США винагороди. Для конспірації та не привертання уваги до інформатора, кошти надходили невеликими частинами до різних банківських установ (пунктів отримання грошових переказів) на території Одеси.

????Правоохоронці затримали чоловіка у березні 2023 року. На вирок суду він очікував під вартою.

????Досудове розслідування – СБУ.

Back to top button