Події

До 15 років позбавлення волі засуджено шістьох осіб, які воювали на боці окупаці…

До 15 років позбавлення волі засуджено шістьох осіб, які воювали на боці окупаційних військ рф

???? За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Київської обласної прокуратури суд визнав винними шістьох громадян України у державній зраді, участі у терористичній організації та діяльності не передбаченого законом збройного формування (ч. 2 ст. 111, ч. 2 ст. 260, ч. 1 ст. 258-3 КК України).

???? Їм кожному призначено покарання – 15 років позбавлення волі з конфіскацією усього майна, належного на праві власності.

???? Прокурори у суді довели, що у 2022 році засуджені вступили до лав не передбачених законом збройних формувань «лнр/днр».

???? На «службі» вони отримали військову форму і зброю. Чергували на позиціях збройних сил рф, отримували та передавали інформацію щодо переміщення військової техніки і розміщення військовослужбовців ЗСУ.

???? Також вони охороняли військові об’єкти окупантів, здійснювали фортифікацію споруд для ворожих позицій і чинили спротив Збройним Силам України поблизу населених пунктів Донецької, Луганської та Херсонської областей.

???? Серед засуджених – помічник-гранатометника та стрільці.

???? У квітні-травні 2023 року їх затримали українські захисники на території Донеччини. Нині за клопотанням прокуратури вони перебувають під вартою.

???? Досудове розслідування – ГУ СБУ в м. Києві та Київській області, оперативний супровід – ДКІБ СБУ.

Back to top button