Події

До 15 років позбавлення волі засуджено навідника за розкриття координат блокпо…

До 15 років позбавлення волі засуджено навідника за розкриття координат блокпоста і бомбосховища у деокупованому Лимані

????За публічного обвинувачення прокурорів Донецької обласної прокуратури суд визнав мешканця м. Лиману винним у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

????Його засуджено до 15 років ув’язнення з конфіскацією майна.

????Прокурор у суді довів, що прибічник російської ідеології, невдоволений деокупацією м. Лиману українськими військовими, у травні 2023 року зв’язався зі своїм знайомим, з яким колись навчався у школі. Ним виявився навідник танкової роти тактичної групи «Купол» однієї з мотострілкових бригад «днр».

????Під час спілкування у забороненій російській соцмережі засуджений охоче надсилав йому інформацію з даними про місця розташування ЗСУ й блокпосту на території населеного пункту. В одному з таких повідомлень чоловік розкрив координати місцезнаходження бомбосховища, у якому ховались люди.

????Під час одного з допитів чоловік також зізнався, що спеціально розкидав по дорогах саморізи аби пробити шини автівок українських захисників. За таку «відданість» окупаційна адміністрація призначила його звичайним комірником одного з місцевих складів.

????На вирок суду мешканець м. Лиману, який так і не визнав свою провину, чекав під вартою.

????Досудове розслідування – СБУ.

Back to top button