Події

До 15 і 8 років за ґратами засуджено трьох учасників НЗФ РФ, які воювали проти Збр…

До 15 і 8 років за ґратами засуджено трьох учасників НЗФ РФ, які воювали проти Збройних Сил України

???? За публічного обвинувачення Івано-Франківської, Донецької та Миколаївської обласних прокуратур заступника командира підрозділу так званої «народної міліції» і стрілка «лнр» засуджено до 15 років позбавлення волі, а стрілка «днр» – до 8 років за ґратами.

????Прокурори довели, що житель Луганщини у 2015 році почав воювати у підрозділах так званої «народної міліції «лнр». На початку повномасштабного вторгнення став заступником командира роти у піхотному батальйоні окремої бригади цього збройного формування.

????21 лютого 2022 року він зі своїм підрозділом перетнув лінію розмежування через річку Сіверський Донець. Також виконував бойові завдання на території Новоавдіївського району Луганщини.

????Інший обвинувачений – мешканець Луганської області проходив військові навчання, щоб отримати навички для виконання бойових завдань у складі збройних формувань держави-агресора. Був зарахований стрілком до підрозділу, що входить до складу 106-ї повітряно-десантної дивізії зс рф.

????Брав участь у бойових діях проти Збройних Сил України на тимчасово окупованих територіях Харківської, Луганської, Херсонської та Миколаївської областей.

????Також у суді доведено, що у січні 2015 року донеччанин за власної ініціативи вступив до нзф «днр» «Всевелике військо Донське».

????Після роззброєння підрозділу він кілька місяців ніс караульну службу в адмінбудівлях батальйону «Восток» та на посаді стрілка охороняв фейкові кордони «днр».

????Повернувшись до цивільного життя, засуджений працював автослюсарем і будівельником, але на початку повномасштабного вторгнення рф в Україну був мобілізований до лав окупаційних військ.

????Всіх трьох затримано військовослужбовцями ЗСУ. На вироки вони чекали під вартою.

???? Їм інкримінували держзраду, колабораціонізм та участь у незаконних збройних формуваннях і терористичній організації (ч. 1, 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1, ч. 1 ст. 258-3 КК України).

????Досудові розслідування здійснювало СБУ.

Більше

Back to top button