Події

До 14 років за ґратами засуджено мешканця Лиману, який передавав окупантам дані …

До 14 років за ґратами засуджено мешканця Лиману, який передавав окупантам дані про переміщення військової техніки і мобільного шпиталю ЗСУ

????За публічного обвинувачення Донецької обласної прокуратури судом ухвалено вирок громадянину України за колабораційну діяльність (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

????Його засуджено до 14 років ув’язнення з конфіскацією майна. Також засудженого позбавлено права обіймати посади, пов’язані із виконанням функцій держави та місцевого самоврядування, на 15 років.

????Прокурорами у суді доведено, що з листопада 2022 по травень 2023 року, після того, як українські захисники вибили окупаційні війська рф з території та околиць м. Лиману, чоловік спілкувався з представниками держави-агресора. Зв’язувався з ними через месенджер «WhatsApp» та заборонену в Україні соцмережу «Однокласники».

????Він передавав навіднику тактичної групи та розвіднику-саперу батальйонів спецпризначення «днр» інформацію військового характеру.

????Текстовими повідомленнями та GPS-координатами на мапах засуджений інформував їх про місця дислокації особового складу й переміщення техніки ЗСУ на території міст Лиману, Слов’янська й Лиманської територіальної громади та Краматорського району. А саме повідомляв про рух самохідних артилерійських установок, танків і мобільного шпиталю.

????Також здавав місця розташування блокпостів і бомбосховищ, де могли перебувати цивільні.

????Засуджений очікував на вирок суду під вартою.

????Досудове розслідування здійснювали слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Back to top button