Події

​​До 12 та 10 років ув’язнення за службу на окупантів засуджено учасників «Л/ДНР» …

До 12 та 10 років ув’язнення за службу на окупантів засуджено учасників «Л/ДНР»

???? За публічного обвинувачення Донецької та Луганської обласних прокуратур судом ухвалено вироки чотирьом громадянам України.

????Прокурорами у суді доведено, що мешканець м. Донецька служив в окремій мотострілецькій бригаді на посаді стрілка, а потім у полку спецпризначення «Міноборони ДНР».

????Він чергував на блокпостах, охороняв адмінбудівлі та патрулював вулиці у містах Торез і Шахтарськ.

????Також його залучали до охорони незаконно затриманих громадян і захисту військових вантажів.

???? З травня 2018 по лютий 2022 року чоловік чинив спротив ЗСУ поблизу населених пунктів Ясинуватського району та Міжнародного аеропорту «Донецьк» ім. Сергія Прокоф’єва.

????Другий засуджений – механік-водій танку, БМП та гаубиці «Гвоздика» воював проти ЗСУ у складі танкового батальйону «ДНР».

????Також він чинив збройний опір українським захисникам під час служби у «гаубичному самохідному артилерійському дивізіоні бригади Кальміус».

????Після повномасштабного вторгнення РФ в Україну чоловік продовжив воювати на боці окупантів.

????Також доведено, що уродженець м. Кадіївка Луганщини у 2014 році добровільно вступив до лав НЗФ РФ на посаду механіка-водія бойової машини піхоти.

????До 2017 року він брав участь у бойових діях на східному фронті проти ЗСУ.

????У 2022 році чоловіка мобілізували і у складі так званої «ЛНР» він воював проти української армії в районі м. Попасна та м. Лисичанськ.

????Ще один засуджений ‒ луганчанин влітку 2016 року добровільно вступив до лав так званої «народної міліції ЛНР» на посаду стрілка.

????Він брав участь у бойових діях на східному фронті проти ЗСУ з липня 2016 року по 2019 рік.

????Після повномасштабного вторгнення РФ в Україну продовжив воювати проти України.

????Усіх чотирьох учасників НЗФ РФ взяли у полон українські захисники.

????Їх засуджено за вчинення умисних дій з метою зміни меж території та держкордону України, державну зраду, участь у терористичній організації і діяльності не передбачених законом збройних формувань (ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 111, ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 260 КК України).

????Трьом із них призначено покарання у вигляді 12, а ще одному – 10 років позбавлення волі.

????Досудові розслідування здійснювало ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях за оперативного супроводу військової контррозвідки СБУ.

Back to top button