Події

До 12 років за ґратами засуджено так званого «голову» села на Херсонщині за спів…

До 12 років за ґратами засуджено так званого «голову» села на Херсонщині за співпрацю з окупантами

???? Доведено, що під час тимчасової окупації російськими військовими Херсонщини місцевий мешканець співпрацював з ворогом. Він став так званим «головою» села Нововоскресенське.

????На псевдопосаді чоловік допомагав представникам країни-агресора, організовував агітаційні заходи та зустрічі з місцевими жителями, налагодив поширення серед населення газети з пропагандою окупантів.

????Також він сприяв російським окупаційним військам шукати проукраїнських громадських активістів та представників бізнесу з метою їх пограбування.

????Підтримуючи рішення та дії держави-агресора щодо впровадження стандартів освіти рф, чоловік збирав місцевих освітян та пропонував їм пройти перекваліфікацію в тимчасово окупованому Криму.

????За публічного обвинувачення прокурорів Херсонської обласної прокуратури мешканця Бериславського району визнано винним у колабораціонізмі та пособництві державі-агресору (ч. 5 ст. 111-1, ч. 1 ст. 111-2 КК України).

????Його засуджено до 12 років позбавлення волі. А також позбавлено права обіймати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування, займатися діяльністю, яка пов’язана з наданням публічних послуг на 15 років.

????До набрання вироком законної сили засуджений утримуватиметься під вартою.

????Досудове розслідування проводили слідчі Управління СБУ в Херсонській області.

Більше

Back to top button