Події

До 12 років за ґратами засуджено колишнього генерал-майора СБУ за держзраду та з…

До 12 років за ґратами засуджено колишнього генерал-майора СБУ за держзраду та замах на терористичний акт в інтересах держави-агресора

????За публічного обвинувачення Офісу Генерального прокурора суд визнав винним колишнього першого заступника керівника Центру спеціальних операцій «А» СБУ у державній зраді, закінченому замаху на скоєння терористичного акту, а також незаконному поводженні з вогнепальною зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами (ч. 1 ст. 111, ч. 2 ст. 15 ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 258, ч. 1 ст. 263 КК України).

????Його засуджено до 12 років за ґратами з конфіскацією майна.

????Прокурори у суді довели, що генерал-майор СБУ збирав інформацію, яка становила державну таємницю, та передавав її представникам рф.

????Також за завданням спецслужб країни-агресора, засуджений підшуковував осіб серед колишніх військовослужбовців СБУ для вчинення теракту.

????Його метою було вбивство майора ЗС Чеченської Республіки Ічкерія, який з лютого 2015 року під час війни на сході України очолював Міжнародний миротворчий батальйон імені Джохара Дудаєва.

????Тоді правоохоронці попередили вбивство, заплановане спецслужбами рф.

????Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося СБУ.

????Кримінальне провадження стосовно співробітника Департаменту служби контррозвідувальних операцій ФСБ, який завербував засудженого, наразі перебуває на заочному розгляді у суді.

Back to top button