Події

​​До 12 років тюрми засуджено агента РФ За підтримання публічного обвинуваченн…

​​До 12 років тюрми
засуджено агента РФ

???? За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Печерської окружної прокуратури м. Києва громадянина України визнано винним у державній зраді, готуванні до вчинення вбивства на замовлення та участі у непередбачених законом збройних формуваннях і терористичній організації (ст. 111, ст.14, ст. 27, ст. 115, ст. 260, ст. 258-3 КК України).

???? Його засуджено до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

???? Прокурор у суді довів, що мешканець Луганщини з 2014 року підтримував збройну агресію РФ проти України та особисто брав участь у бойових діях на боці країни-агресора у лавах так званої «народної міліції «ЛНР».

???? Після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну він перебував на території Росії. Там його завербували представники Головного управління Генерального штабу збройних сил РФ.

???? Від своїх російських кураторів засуджений отримав завдання організувати замовне вбивство керівника одного з українських бойових підрозділів, яке українські правоохоронці попередили.

???? Це вбивство мало стати «тестовим» завданням перед виконанням інших замовних вбивств політичних та публічних осіб нашої держави – Міністра оборони України, керівника ГУР МО України та інших відомих осіб.

???? За вбивство кожного з них російські куратори обіцяли винагороду в розмірі від 100 тис доларів США.

???? У серпні 2022 року за результатами багатоетапної спецоперації його затримали на території Волинської області.

???? Під час судового розгляду чоловік визнав свою вину.

???? Досудове розслідування – Печерське УП ГУ Нацполіції в м. Києві, оперативний супровід Управління контррозвідки ГУ СБУ у м. Києві та Київській області.
 
Більше

Back to top button