Події

​Дмитро Вербицький розповів представникам Американської торговельної палати в У…

Дмитро Вербицький розповів представникам Американської торговельної палати в Україні про результати роботи із запобігання виробництву та обігу нелегальних тютюнових виробів

? Офіс Генерального прокурора активізує роботу із запобігання виробництву та продажу нелегальних тютюнових виробів та посилює координацію органів правопорядку в цій галузі.

? Про це на зустрічі з членами Американської торговельної палати в Україні – міжнародними виробниками тютюнової продукції – розповів заступник Генерального прокурора Дмитро Вербицький.

? Серед основних результатів останніх двох місяців роботи, повідомлено про підозру керівнику підприємства-дистриб’ютора тютюнових виробів за фактом умисного ухилення від сплати податків на загальну суму 270 млн грн та легалізації доходів від безтоварної реалізації тютюнових виробів на суму 1,1 млрд грн.

? У Львівській області вилучено лінію виробництва нелегальної тютюнової продукції потужністю 20 тис. пачок на добу та лінію пакування потужністю 59 тис. пачок на добу, а також 5,5 тон тютюнової сировини.

? Створено міжвідомчу робочу групу, яка відповідає за координацію в цій сфері. У Волинській, Закарпатській, Львівській, Рівненській областях проведено обшуки та інші слідчі дії щодо нелегальних виробників та дистриб’юторів. Реалізовано операцію «Акциз» із протидії нелегальному продажу тютюнових виробів.

? Для боротьби з нелегальним ринком тютюну ми запроваджуємо комплексний підхід. Разом із припиненням нелегальної торгівлі маємо викорінити першопричину проблеми – зупиняти виробництва контрафакту, – наголосив Дмитро Вербицький.

? Водночас, представники бізнес-асоціації підтвердили та дали високу оцінку позитивним результатам цієї роботи.

БІЛЬШЕ ІНФОРМАЦІЇ

Back to top button