Події

Дмитро Вербицький обговорив на щорічних загальних зборах CARIN питання повернен…

Дмитро Вербицький обговорив на щорічних загальних зборах CARIN питання повернення активів

????Заступник Генерального прокурора Дмитро Вербицький у Брюсселі взяв участь у зборах представників Камденської міжвідомчої мережі з питань повернення активів (CARIN).

????Також до заходу долучилися заступник начальника Департаменту міжнародно-правового співробітництва Офісу Генерального прокурора Смаїл Абдуллаєв, представники АРМА і ДБР.

????Офіс Генерального прокурора налагодив тісну співпрацю з CARIN з питань повернення активів, одержаних злочинним шляхом, як на національному, так і на міжнародному рівнях.

????Також організовано обмін інформацією з відповідними структурами Європейської Комісії, Департаменту юстиції США, Європолом, Євроюстом та компетентними органами іноземних держав.

????В ході зустрічі заступник Дмитро Вербицький зазначив, що належна взаємодія в рамках CARIN сприятиме активізації розшуку активів рф та осіб, причетних до розв’язання та ведення агресивної війни проти України, а також активів незаконно виведених з України, які знаходяться за кордоном в іноземних юрисдикціях, з метою їх подальшого арешту, конфіскації та примусового вилучення в дохід України.

????Довідково: CARIN — міжнародна мережа, діяльність якої спрямована на виявлення, заморожування, арешт та конфіскацію активів, пов’язаних із злочинною діяльністю.
Україна входить до складу організації, яка налічує 61 учасника, включаючи 27 держав-членів ЄС та 13 міжнародних організацій. Мережа також пов’язана з іншими 7 регіональними міжвідомчими мережами з повернення активів (ARIN) по всьому світу.

Back to top button