Події

​​‍ Для сил безпеки й оборони провели перший сертифікований тренінг з OSINT та HU…

​​????‍???? Для сил безпеки й оборони провели перший сертифікований тренінг з OSINT та HUMINT

Державний науково-дослідний інститут технологій кібербезпеки та захисту інформації (ДержНДІ), який діє при Держспецзв’язку, в партнерстві з Італійською командою з питань безпеки, тероризму та управління надзвичайними ситуаціями (ITSTIME) провели перший сертифікований тренінг з розвідки на основі даних із відкритих джерел (OSINT) та пошуку інформації з використанням персональних контактів (HUMINT) для фахівців органів сил безпеки та оборони України.

Під час тренінгу італійські фахівці зосередили увагу на стратегіях і практиках використання цифрових технологій та соціальних мереж ворогом з метою збору інформації в інтернеті, deep web та dark net. А також навчали українських фахівців орієнтуватися в цифрових мережах противника, визначати можливі цілі та проводити інформаційні операції у ворожих мережах.

Учасники також вдосконалювали навички моніторингу різних типів загроз, формування стратегій запобігання та розроблення планів реагування на надзвичайні ситуації, ризики та кризи. Цей сертифікований тренінг, поміж іншого, поглиблює розуміння важливості стратегічної комунікації та запобігання ворожій пропаганді в умовах гібридної війни.

Представники ITSTIME також провели зустріч із заступниками голови Держспецзв’язку Олександром Потієм та Віктором Жорою та визначили пріоритетні напрямки подальшої співпраці, серед яких – налагодження співробітництва між українськими та італійськими відомствами, відповідальними за кіберзахист, обмін інформацією про кіберінциденти, посилення розуміння важливості кіберзагроз у суспільстві, співпраця між закладами вищої освіти.

Back to top button