Події

???? «Діти-герої»: Микола Олійник Хлопчик родом із селища Нью-Йорк, поблизу Торе…

Forwarded From МВС України

????«Діти-герої»: Микола Олійник

Хлопчик родом із селища Нью-Йорк, поблизу Торецька. 15 січня ворог вдарив по населеному пункту чотирма керованими авіабомбами КАБ-500. Удар був настільки потужним, що його відчули за десятки кілометрів.

????Протягом двох пекельних тижнів тривала пошуково-рятувальна операція, під постійною загрозою повторних обстрілів. Спецтехніка не могла проїхати до місця удару, щоб дістати людей з-під завалів. Рятувальники та поліцейські робили все можливе, щоб допомогти постраждалим.

❤️‍????Серед тих, кому вдалося врятуватися, був 8-річний Микола. Разом з мамою він встиг забігти у підвал, забравши із собою сусідок з котиками. Дивом усі вони вижили. Під час спілкування з поліцейськими з евакуаційних груп «Білий Янгол» хлопчик тримався хоробро і навіть сам заспокоював дорослих.

Нині школяр з мамою проживають в Києві, але найбільше мріють повернутись додому.

ℹ️Микола Олійник став одним із семи лауреатів благодійної акції «Діти-Герої» від МВС України. Хлопець отримав подарунки від МВС України, швейцарсько-української Програми EGAP, що виконується Фондом Східна Європа, Gen-Ukraine, а також Ради Європи та UNICEF.

Пишаємось українськими дітьми й впевнені у їхньому світлому майбутньому в мирній Україні ????????

????????Підписатися | Міністр | МВС | Гвардія наступу

Video is too big

Back to top button