Події

​​‍ Держспецзв’язку взяла участь у п’ятиденному воркшопі з кіберзахисту для …

​​????‍???? Держспецзв’язку взяла участь у п’ятиденному воркшопі з кіберзахисту для працівників підприємств критичної інфраструктури

Бюро Міжнародної безпеки та непоширення Офісу Зменшення загроз Державного Департаменту США в партнерстві з Державною службою спеціального зв’язку та захисту інформації України та Радою національної безпеки та оборони провели п’ятиденний семінар «Безпека та стійкість критичної інфраструктури» для фахівців об’єктів критичної інфраструктури державного та приватного секторів України.

Захід також підтримало Міністерство національної безпеки США, Агентство з кібербезпеки та безпеки інфраструктури США (англ. – CISA) та Фонд цивільних досліджень і розвитку США (англ. – CRDF Global).

Мета семінару – нарощування спроможності, стійкості українських підприємств критичної інфраструктури та їх взаємодії як на рівні окремих об’єктів, так і на загальнодержавному рівні.

???? «Підвищення стійкості критичної інфраструктури до загроз, на основі цілеспрямованих зловмисних дій, в нинішніх умовах має стати пріоритетом для ключових секторів критичної інфраструктури. Перед нами стоїть завдання удосконалити законодавство, яке має охоплювати повний цикл стратегічного планування та управління з урахуванням принципів та напрямів забезпечення національної стійкості на всіх рівнях – загальнодержавному, регіональному, місцевому, об’єктовому», – зазначив директор Департаменту захисту критичної інфраструктури Адміністрації Держспецзв’язку Андрій Чотчиков.

Він подякував партнерам за допомогу та плідну співпрацю у вирішенні проблемних питань впровадження державної політики із захисту критичної інфраструктури та підкреслив, що між Державною службою спеціального зв’язку та захисту інформації України та CISA було укладено меморандум, в результаті якого вже встановлено високий рівень кооперації та взаємодії.

Під час семінару відбулися різноманітні інтерактивні сесії, лекції, дискусії та групові заходи під керівництвом експертів CISA . Крім того, учасники мали можливість навчитися одне в одного та обговорили спільні зусилля у відповідних галузях.

???? «Ми цінуємо можливість для цього цінного обміну інформацією та передового досвіду для посилення безпеки та стійкості, які плануємо використовувати для майбутніх заходів», – сказала Кейтлін Джуелл, заступниця директора CISA International.

Back to top button