Події

​​‍ Держспецзв’язку провела практичний семінар з реагування на кіберінциден…

​​????‍???? Держспецзв’язку провела практичний семінар з реагування на кіберінциденти для фахівців держорганів та об’єктів критичної інфраструктури

Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України за підтримки Національного агентства України з питань державної служби, Вищої школи публічного управління та проєкту ЄС «Підтримка комплексної реформи державного управління в Україні» (EU4PAR 2) провела одноденний офлайн семінар «Реагування на кіберінциденти» для заступників керівників державних органів та об’єктів критичної інфраструктури з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO) та відповідальних за кібербезпеку держслужбовців категорій «Б» і «В». У заході взяло участь близько 80 учасників.

???? «Держспецзв’язку має на меті зробити такі заняття регулярними та максимально практичними, адже Україну в кіберпросторі атакують в тому числі російські військові частини, атаки яких спрямовані як проти цілих секторів української економіки, так і проти конкретних компаній. Ми співпрацюємо, щоб запобігти таким атакам», – підкреслив Голова Держспецзв’язку Юрій Мироненко.

Метою заходу стало посилення взаємодії між Урядовою командою реагування на комп’ютерні надзвичайні події України CERT-UA та фахівцями з кібербезпеки установ і підприємств. Саме ця команда проводить дослідження кіберінцидентів, допомагає з відновленням систем, а також консультує як державні установи, так і бізнес з метою посилення їхніх систем захисту.

???? «Ми на своєму прикладі знаємо, що таке бути об’єктом ворожих кібератак, а також чому важливо готуватися до них та вчасно залучати допомогу. Хочу подякувати команді CERT-UA, яка дуже швидко спрацювала і допомогла нам у скрутну хвилину. Передача актуальних знань від найкращих фахівців з протидії кібератакам є вкрай важливою, тому ми раді долучитися до організації цього заходу», – зазначила Голова Національного агентства України з питань державної служби Наталія Алюшина.

Фахівці CERT-UA ознайомили учасників навчання з процесом реагування на інциденти інформаційної безпеки та звернули окрему увагу на те, що необхідно знати та до чого потрібно бути готовим організаційно і технічно в разі ворожої атаки. Також експерти CERT-UA розповіли про типові недоліки, що сприяють реалізації кібератак, про роль CDTO в забезпеченні кібербезпеки та кіберзахисту.

Крім того, учасникам детально розповіли про сервіси кіберзахисту, що надає Державний центр кіберзахисту Держспецзв’язку.

???? «Ми вдячні Національному агентству України з питань державної служби, Вищій школі публічного управління та партнерам за підтримку проєкту. Ми продовжуємо працювати над забезпеченням надійного захисту інформаційних ресурсів і посиленням кіберзахисту державних структур, навчаємо державних службовців та посилюємо кадровий потенціал», – зазначив заступник Голови Держспецзв’язку Олександр Потій.

Back to top button