Події

​​‍ Держспецзв’язку провела навчання з кіберзахисту критичної інформаційної…

​​????‍???? Держспецзв’язку провела навчання з кіберзахисту критичної інформаційної інфраструктури для фахівців з інформаційної безпеки держсектору

Об’єкти критичної інфраструктури України – одна з основних мішеней російських хакерів під час війни в Україні. З метою покращення знань фахівців з інформаційної безпеки та надання практичних навичок, які допоможуть інституціям бути ефективними у побудові та управлінні кіберзахистом, Держспецзв’язку провела другий освітній курс для держслужбовців категорії «Б».

Програма освітнього курсу орієнтована на керівників, які безпосередньо забезпечують кіберзахист в установах, та керівників департаментів з інформаційної безпеки. Слухачі здобули знання з рельєфу загроз, стратегій російських хакерів та заходів, які дозволяють будувати кіберзахист без зайвих витрат. Багато уваги було приділено побудові культури кібербезпеки в установах, а також співпраці у сфері кіберзахисту з профільними органами – Державним центром кіберзахисту та Урядовою командою реагування на компʼютерні надзвичайні події CERT-UA.

Завдання Держспецзв’язку – розбудова дієвої системи кіберзахисту державних органів, зокрема шляхом формування культури кібербезпеки та обізнаності всіх фахівців, адже жертвою атаки може бути кожен.

Знаннями зі службовцями ділилися провідні українські фахівці: представники суб’єктів кібербезпеки України – Держспецзв’язку, СБУ, Кіберполіції, а також – Національного координаційного центру кібербезпеки при РНБО України, Урядової команди реагування на компʼютерні надзвичайні події CERT-UA, Державного центру кіберзахисту та інші профільні спеціалісти. 

Навчання було проведене за сприяння проєкту ЄС «Підтримка комплексної реформи державного управління в Україні» (EU4PAR), Національного агентства України з питань державної служби (НАДС), а також Вищої школи публічного управління.

ℹ️ Щоб дізнатись подробиці та записатись на майбутні курси, фахівці з кіберзахисту державних органів влади можуть звертатись до Держспецзв’язку за адресою ????
???? edu@cip.gov.ua

Back to top button