Події

​​⚡ Держспецзв’язку провела конкурс райтапів за результатами змагань UA30CTF Держав…

​​ Держспецзв’язку провела конкурс райтапів за результатами змагань UA30CTF

Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України протягом 28–29 квітня провела конкурс райтапів за результатами всеукраїнських онлайн-змагань із кібербезпеки UA30CTF.

Переможцем стала команда Knotty Kitten. Тепер, за бажання, команди можуть публікувати свої райтапи на будь-яких платформах.

???? Нагадаємо, райтап – це розповідь у довільному форматі, в якій учасники змагань діляться інформацією про те, як вони успішно впоралися з конкретними завданнями під час CTF.

22 квітня Держспецзв’язку провела всеукраїнські молодіжні онлайн-змагання із кібербезпеки у форматі Capture the Flag – UA30CTF. У них взяли участь понад 400 осіб, об’єднаних у 107 команд із різних куточків України ????
https://cip.gov.ua/ua/news/derzhspeczv-yazku-provela-drugi-vseukrayinski-zmagannya-z-kiberbezpeki-ua30ctf

???? Перше місце здобула команда LunarLobsters, друге та третє – Knotty Kitten та Arctic Warriors. Із загальним рейтингом можна ознайомитися тут https://cip.gov.ua/services/cm/api/attachment/download?id=53691

Змагання проходили у форматі гри #Jeopardy CTF. Протягом 12 годин команди вирішували 25 завдань із пошуку та експлуатації вразливостей у поєднанні з логічними завданнями.

UA30CTF – це командні змагання, які Держспецзв’язку почала проводити у лютому 2023.

Одне з головних завдань – оцінити вміння учасників захищати комп’ютерні системи. Завдання орієнтовані як на новачків, так і на тих, у кого вже є певний досвід.

Back to top button