Події

???? Департамент охорони здоров’я закликає мешканців не сплачувати за меддопом…

????????Департамент охорони здоров’я закликає мешканців не сплачувати за меддопомогу, витратні матеріали та ліки, що мають надаватися безкоштовно

????????‍⚕️За направленням терапевта, сімейного лікаря або вузького спеціаліста можна на безоплатній основі здати аналізи, зробити МРТ, КТ, УЗД, мамографію, денситометрію та низку інших обстежень у будь-якому муніципальному медзакладі, що має договір із НСЗУ на надання необхідної послуги.

Аналогічна ситуація з операціями. Коли йдеться, наприклад, про ендопротезування, заміну кришталика, кохлеарну імплантацію, то безкоштовними є і витратні матеріали, адже вони закуповуються за рахунок бюджету Києва.

Заклади мають оприлюднювати перелік послуг, що входять до Програми медичних гарантій і до міських цільових програм «Здоров’я киян», «Громадське здоров’я» на своїх сайтах та інформаційних стендах.

Якщо в закладі охорони здоров’я відмовляють у безкоштовних обстеженнях, лікуванні або операції:

1️⃣необхідно звернутися за роз’ясненням до керівника закладу

2️⃣якщо керівник не надав відповідей або не вирішив питання, треба звернутися до контакт-центру Національної служби здоров’я України за номером 1677 або подати скаргу через електронну форму.

????Гаряча лінія Департаменту охорони здоров’я: 0442784191.

↪️Детальніше на kyivcity.gov.ua.

Back to top button