Події

Делегація Європарламенту зустрілася з Генпрокурором, відвідала місця вчиненн…

Делегація Європарламенту зустрілася з Генпрокурором, відвідала місця вчинення злочинів військами рф на Чернігівщині та поспілкувалася з потерпілими

????Генеральний прокурор Андрій Костін провів зустріч з делегацією Підкомітету Європарламенту з прав людини на чолі з Удо Булманном.

????Обговорили шляхи вдосконалення правових механізмів, спрямованих на допомогу постраждалим від війни та відновлення справедливості.

????Європейський Парламент послідовно підтримує Україну та засуджує російську агресію. Наша спільна мета – зупинити злодіяння росії та забезпечити відповідальність усіх причетних, включно з вищим керівництвом країни-агресора,наголосив Андрій Костін.

????Ми не повинні забувати, що саме злочин агресії, який є найвищим міжнародним злочином, відкрив шлях для понад 107 000 воєнних злочинів. Лише індивідуальна відповідальність здатна стати запорукою того, що подібне зло не повториться більше ніде у світі, – додав він.

????Напередодні делегація європарламентарів відвідала Чернігівську область. Керівник обласної прокуратури Станіслав Гущесов розповів їм обставини та наслідки вчинених у регіоні воєнних злочинів, найбільш резонансні факти порушення законів та звичаїв війни, а також про притягнення до кримінальної відповідальності ідентифікованих військових рф.

????Європарламентарі мали змогу поспілкуватись з потерпілими та свідками, безпосередньо почути історії людей, які пережили жахіття війни.

????Також делегація відвідала місця вчинення воєнних злочинів, у тому числі, село Ягідне, де військові країни-агресора протягом 27 днів незаконно утримували у підвалі місцевої школи 368 людей, серед яких 69 неповнолітніх.

????Глибоко вражені побаченим та почутим представники Європарламенту висловили слова підтримки та подякували за можливість отримати інформацію про військову агресію рф від тих, хто особисто від неї постраждав.

Back to top button