Події

???? ⚡️ Чому рф вирішила викреслити «Талібан» зі списку терористів ???? Спецпр…

⚡️ Чому рф вирішила викреслити «Талібан» зі списку терористів

???????? ???????? Спецпредставник президента рф з питань Афганістану замір кабулов заявив про рішення виключити афганський ісламістський рух «Талібан» зі списку терористичних організацій. За його словами, це рішення вже «ухвалене на найвищому рівні» і про нього «незабаром буде оголошено».

▫️ Вперше про такий крок влада рф заговорила ще в травні цього року – тоді російський президент путін заявив, що потрібно «вибудовувати відносини з талібами», адже вони є фактичною владою в Афганістані.
 
▫️ Ісламістський рух «Талібан» відомий своєю репресивністю, порушенням прав жінок, стратами людей та, свого часу, підтримкою ватажка «Аль-Каїди» Осами бен Ладена – архітектора терактів 11 вересня 2001 року у США.

▫️ З того моменту, як таліби захопили владу в Афганістані, рф запрошувала цих міжнародних ізгоїв на економічні форуми та навіть укладала з ними угоди. Таким чином москва намагається посилити свій вплив у Центральній Азії, видаючи себе за «гаранта безпеки і стабільності» в регіоні після виведення американських військ з Афганістану.  

▫️ Окрім безпекових інтересів, російські посадовці вказують на потенціал Афганістану як транзитного хабу для експорту російського газу до Індії та інших товарів до портів Пакистану. Це може бути одним зі шляхів для обходу антиросійських санкцій. 

#ЦПД_пояснює

???? Центр протидії дезінформації

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

1 × 3 =

Back to top button