Події

​​ Чітке виконання Плану реалізації Стратегії кібербезпеки дозволяє суттєво п…

​​???? Чітке виконання Плану реалізації Стратегії кібербезпеки дозволяє суттєво посилити стійкість держави до кіберзагроз

9-10 жовтня Держспецзв’язку спільно з Національним координаційним центром кібербезпеки при РНБО України та за підтримки CRDF Global в Україні провели семінар-практикум, присвячений реалізації Стратегії кібербезпеки України.

Відповідно до цілей та завдань заходу обговорили механізми, аспекти, роль та особливості щорічного планування заходів із реалізації Стратегії. Та зосередилися на важливості підготовки звітності за результатами їх виконання.

Також говорили про необхідність співпраці та посилення взаємодії між представниками державних органів, які є виконавцями завдань Плану реалізації Стратегії кібербезпеки.

Загалом у семінарі-практикумі взяли участь більше двохсот представників зі 105 різних державних органів, зокрема – основних суб’єктів національної системи кібербезпеки.

???? Нагадаємо, цього року в межах реалізації Стратегії кібербезпеки України Держспецзв’язку:

???? розробила Порядок реагування суб’єктами забезпечення кібербезпеки на різні види подій у кіберпросторі, який був затверджений постановою Уряду;

???? розробила та затвердила Методичні рекомендації щодо реагування суб’єктами забезпечення кібербезпеки на різні види подій у кіберпросторі;

???? продовжує працювати над посиленням кадрового потенціалу у сфері кібербезпеки, проводить навчання з кіберзахисту як для держслужбовців, так і для приватного сектору тощо.

Стратегія кібербезпеки України була затверджена у 2021 році.

Того ж року Президент надав чинності Плану реалізації Стратегії кібербезпеки України, у якому, зокрема, визначені і стратегічні завдання Держспецзв’язку.

Back to top button