Події

Через розміщені камери вздовж доріг області планував транслювати ворогу рух у…

Через розміщені камери вздовж доріг області планував транслювати ворогу рух українських захисників – викрито жителя Запоріжжя

????За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури місцевому жителю повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

????За даними слідства, у вересні 2023 року чоловік погодився на пропозицію ворога сприяти російським спецслужбам у проведенні підривної діяльності проти України.

????За одним із завдань кураторів підозрюваний повинен був збирати та передавати інформацію щодо переміщення особового складу сил оборони України та військової техніки в зоні відповідальності оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія».

????На виконання отриманої в анонімний чат одного з месенджерів «інструкції покрокових дій» підозрюваний придбав бездротові відеокамери. Надалі він повинен був встановити це обладнання в електрощити, розташовані вздовж доріг обласного значення, за картою-схемою, надісланою ворогом у такий же спосіб, та якісно їх замаскувати.

????За задумом представників країни-агресора, ці ґаджети повинні були фіксувати будь-який рух ЗСУ по автомагістралях південно-східних областей України, та безперервно транслювати ці відеозаписи інтернеті.

????Правоохоронці затримали чоловіка в порядку ст. 208 КПК України. Наразі йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

????Під час слідчих дій у нього вилучено відеообладнання та мобільний телефон, який використовувався у злочинній діяльності.

????Слідство триває. Заходи з викриття здійснювались прокуратурою спільно з Управлінням СБУ в Запорізькій області.

Back to top button