Події

Бюджет втратив 3 млрд грн податків від діяльності криптобірж Державний бюджет …

Бюджет втратив 3 млрд грн податків від діяльності криптобірж

Державний бюджет за десять років втратив щонайменше 3 млрд грн податків від діяльності криптобірж, діяльність яких досі не врегульовано в Україні. До таких висновків прийшли фахівці БЕБ, проаналізувавши діяльність криптобірж, заснованих резидентами України.

❗️За оцінкою аналітиків Бюро економічної безпеки загальний обсяг торгів цих бірж тільки трьома віртуальними активами (BTC, ETH, USDT), за період їх діяльності з 2013 по 2023 роки, становить понад $ 55 млрд.

З транзакцій стягується торгова комісія, яку кожна біржа встановлює самостійно. Як правило – це 0,1 – 1,5% від суми угоди. Середня торгова комісія становить 0,8% від обороту, що орієнтовно за десять років склало $ 445,5 млн.

☝????При цьому згадані криптобіржі досі не сплачують податки в Україні, адже відсутня відповідна нормативна база.

«Є різні точки зору на те як повинні оподатковуватися ці операції й БЕБ буде діяти відповідно до ухвалених депутатами положень. Але очевидно, що поки питання затягується, держава продовжує втрачати десятки мільйонів податків щомісяця. Крім того операції з криптовалютою можуть використовуватися для обходу санкцій, виведення коштів за кордон, незаконного ігорного бізнесу та скоєння кримінальних правопорушень», – зазначив заступник Директора Бюро економічної безпеки України Андрій Пащук.

FB | TW | INSTA | YOUTUBE

Back to top button